viernes, 7 de junio de 2013

Les clavegueres un gran avenç

Les clavegueres 

El clavegueram, xarxa de clavegueram , xarxa de sanejament o xarxa de drenatge és el sistema de estructures i per a la recollida i transport de les aigües residuals i pluvials  d'una població des del lloc en què es generen fins al lloc en què s'aboquen al medi natural o es tracten per a no contaminar el medi ambient. La xarxa de clavegueram es considera un servei bàsic, però la cobertura d'aquestes xarxes a les ciutats de països en desenvolupament és ínfima en relació amb la cobertura de les xarxes d'aigua potable. Això genera importants problemes sanitaris. Durant molt de temps, la preocupació de les autoritats municipals o departamentals estava més ocupada a construir xarxes d'aigua potable, deixant per a un futur indefinit la construcció de les xarxes de clavegueram. Actualment les xarxes de clavegueram són un requisit per aprovar la construcció de noves urbanitzacions en la majoria de les nacions.
http://goo.gl/N4246
Les xarxes de clavegueram són estructures hidràuliques que funcionen a pressió atmosfèrica, per gravetat. Només molt rarament, i per trams breus, estan constituïts per canonades que treballen sota pressió o per buit. Normalment estan constituïdes per canals de secció circular, oval o composta, enterrats la majoria de les vegades sota les vies públiques.
http://goo.gl/ipasv
Els primers sistemes de clavegueram van aparèixer a la Índia el mil·lenni IV aC i a Bagdad el 2500 aC, i posteriorment es va desenvolupar a Roma la Cloaca Màxima  
http://goo.gl/kXEGk

opinió personal:
En la meva opinió el sistema de clavegueram a sigut un avenç molt gran en la nostra societat, ja que van per sota de les ciutats i estan mol ben pensades per a que no fassin olors fortes i els excrements de les persones siguin transportats a les depuradores per mitja de canonades.I sigui depurat per poder reutilitzar gran part de l'aigua. 

0 comentarios:

Publicar un comentario